Американската Ford Motor съобщи, че е подписала писмо за намерение

...
 Американската Ford Motor съобщи, че е подписала писмо за намерение
Коментари Харесай

Ford и Baidu обединяват усилия за създаване на умни автомобили в Китай

 Американската Ford Motor заяви, че е подписала писмо за желание с китайската интернет търсачка Baidu за създаване на изкуствен интелект и интелигентна система за съгласуваност в колите, оповестява Ройтерс.
Вторият по величина американски автомобилен концерн осведоми, че ще създаде новиавтомобилни системи за предаване на информация, развлечения и цифрови услуги въз основа на системата за гласово взаимоотношение на Baidu DuerOS. Те ще бъдат предопределени за притежателите на коли Ford в Китай.

Финансовите параметри на договорката не се разкриват.

„ В рамките на нашата тактика „ В Китай, за Китай “ работим интензивно, с цел да предложим умни артикули и решения, които могат да създадат живота на хората по-лесен и по-приятен “, сподели Питър Флийт, президент за Ford за Азиатско-тихоокеанския район.

 

DuerOS ще разреши на притежателите на коли да ръководят и споделят с колата си, като употребяват натурален език и разрешават на хората елементарен достъп до информация и услуги, от които се нуждаят в всекидневието си, заяви Ford.

Компаниите ще основат и взаимна лаборатория за съгласуваност, с цел да изследват опциите за нововъведения в автомобилния и мобилния си бизнес в Китай и да изследват калкулации в облак, добавя Ford.

Двете компании ще развиват също по този начин технологиите и огромните масиви от данни, с цел да се възползват от опциите, свързани с таргетирания цифров маркетинг, оповестява американският авто тръст.

„ Заедно ще променим мобилната екосистема и ще създадем прекарвания в автомобила от последващо потомство за нашите клиенти “, сподели Я-Цин Джан, президент на Baidu.

Ford и Baidu си сътрудничиха и през 2016 година, като вложиха взаимно 150 млн. $ в компанията Velodyne, която създава съставни елементи за самоуправляващи се коли.
По публикацията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Виктория Тошкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР